Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofovska sinoda 2018 namenjena mladim

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 10. 2016 / 05:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škofovska sinoda 2018 namenjena mladim

Škofovska sinoda 2018 namenjena mladim

Tema prihodnje sinode bo »Mladi, vera in razločevanje poklicanosti«.

Papež Frančišek je napovedal vesoljno škofovsko sinodo na temo mladih, vere in razločevanja poklicanosti. Kot so včeraj sporočili z vatikanskega tiskovnega urada, naj bi se sinodalni očetje v Vatikanu zbrali oktobra 2018. Tema je bila določena po izčrpnih posvetih s škofovskimi konferencami, patriarhi vzhodnih katoliških Cerkva in redovnimi predstojniki po vsem svetu. Naslednje srečanje bo 15. redno zasedanje škofovske sinode.

Temo naj bi razumeli kot nadaljevanje družinskih sinod v letih 2014 in 2015, so sporočili s Svetega sedeža. Pri tem naj bi šlo za spremljanje mladih katoličanov na poti k zrelosti in za proces odločanja oz. razločevanja njihovih življenjskih poti. Cilj posveta naj bi bil, da bi mladi znali odkriti, kakšen je njihov življenjski načrt, da bi ta načrt z veseljem sprejeli in ga tudi udejanili. Poleg tega pa naj bi razpravljali tudi o odprtosti mladih za srečanje z Bogom in ljudmi ter za dejavno sodelovanje v življenju Cerkve in družbe.

15. redno zasedanje škofovske sinode mora zdaj po statutu iz leta 2015 pripraviti novoustanovljeni svet škofovske sinode. V svet so bili imenovani trije člani za vsako celino – Evropo zastopajo dunajski nadškof kardinal Christoph Schönborn, londonski nadškof kardinal Vincent Nichols in nadškof škofije Chieto-Vasto v Italiji, Bruno Forte. Svet škofovske sinode je papežu po srečanju v letošnjem aprilu predstavil več tematskih predlogov za naslednje zasedanje.

Vir: Kathpress / RV
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh