Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofje danes v avdienci pri papežu

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 01. 03. 2018 / 08:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2018 / 14:02
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škofje danes v avdienci pri papežu

Četrti dan obiska ad limina še srečanje s kardinalom Parolinom in obisk Dikasterija za služenje celostnemu človeškemu razvoju.

Danes, v četrtek, 1. marca 2018, četrti dan obiska ad limina, bodo slovenski škofje darovali jutranjo sveto mašo s papežem Frančiškom v kapeli doma sv. Marte v Vatikanu. Po maši bo sveti oče sprejel vsakega škofa na zasebni pogovor, nato pa se bo srečal z vsemi na skupni avdienci.



Pogovor s svetim očetom je eden od osrednjih trenutkov obiska ad limina, saj so škofje dolžni papežu osebno predstaviti stanje v svojih škofijah, ključne izzive, s katerimi se srečujejo, ter okrepiti vezi med krajevno in vesoljno cerkvijo. Obisk ad limina namreč ni zgolj uradni administrativni dogodek, ampak je pravo teološko, pravno, duhovno in pastoralno dejanje, namenjeno krepitvi vezi med krajevnimi pastirji in rimskim škofom, ki v ljubezni predseduje vsem Cerkvam.

Že od začetkov krščanstva so verniki, duhovniki in pastirji krajevnih Cerkva romali na grobove svetih apostolov Petra in Pavla ter s tem izkazovali globoko duhovno povezanost in cerkveno enotnost. Srečanje z naslednikom apostola Petra, prvega varuha zakladnice vere, je namenjeno krepitvi enotnosti v veri, upanju in ljubezni.

Vsak škof bo na zasebnem pogovoru papežu Frančišku predstavil stanje v svoji škofiji, nato bo papež nagovoril vse škofe.

Škofje bodo danes obiskali Dikasterij za služenje celostnemu človeškemu razvoju in se srečali z vatikanskim državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom.

V Rimu pa se danes začenja romanje slovenskih skupin, ki se bo zaključilo v soboto zjutraj s sveto mašo v baziliki sv. Petra. To bo tudi sklep obiska ad limina za slovenske škofe.

Vir: www.katoliska-cerkev.si / RO
Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh