Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež vabi k molitvenemu maratonu proti epidemiji

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 04. 2021 / 07:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.04.2021 / 10:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež vabi k molitvenemu maratonu proti epidemiji

Papež vabi k molitvenemu maratonu proti epidemiji

Povezani prek medijev naj bi verniki z vsega sveta maja skupaj molili rožni venec.

FOTO: Tatjana Splichal

Papež Frančišek je vernike po vsem svetu povabil k sodelovanju v novem molitvenem maratonu za konec epidemije koronavirusne bolezni. V mesecu maju spodbuja predvsem vsa romarska središča po svetu, naj nudijo možnost večerne molitve rožnega venca, kot so včeraj sporočili s Papeškega sveta za pospeševanje nove evangelizacije. Vsak dan naj bi eden izmed izbranih 30 krajev vodil molitev vesoljne Cerkve, dogodek pa bodo neposredno predvajali prek vatikanskih medijev.

Frančišek sam bo 1. maja ob 18. uri slovesno odprl molitveni maraton in ga 31. maja tudi uradno sklenil. Geslo pobude, »Cerkev pa je neprenehoma k Bogu molila«, je vzeto iz Apostolskih del.

Leta 2010 ustanovljeni Papeški svet za pospeševanje nove evangelizacije naj bi skrbel za nove spodbude pri širjenju, oznanjevanju in krepitvi vere predvsem v zahodnem svetu. Svet vodi italijanski nadškof Rino Fisichella, ki med drugim tudi usklajuje dejavnosti različnih romarskih središč v vesoljni Cerkvi. V Marijinem mesecu maju torej vabljeni k molitvi rožnega venca za prenehanje koronaepidemije!

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh