Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež v Mjanmarju nagovoril verske voditelje

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 11. 2017 / 10:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež v Mjanmarju nagovoril verske voditelje

V Rangunu srečanje s predstavniki budistov, muslimanov, hindujcev, judov in kristjanov.

Papež Frančišek se je drugi dan apostolskega obiska v Mjanmarju v tamkajšnji prestolnici Rangun srečal s predstavniki različnih veroizpovedi. Med 40-minutnim druženjem v rezidenci katoliškega nadškofa, kardinala Charlesa Maunga Boa, so razpravljali predvsem o edinosti v različnosti, kot je po srečanju sporočil vatikanski tiskovni predstavnik Greg Burke. Vsi bratje in sestre naj bi sodelovali pri skupni izgradnji države, je v spontanem nagovoru zbranim dejal sveti oče. Različna mnenja in nazore naj bi sprejemali v bratski slogi, saj je to edini način za izgradnjo miru v državi.



Med 17 udeleženci srečanja je bilo pet budistov, trije muslimani, dva hindujca, šest kristjanov in en jud. Kristjane so med drugim zastopali predsednik Narodnega sveta Cerkve, Patrick Loo Nee, anglikanski nadškof Stephen Than Myint Oo in Robert Manam Tu Ja kot katoliški predstavnik kahinskega naroda. Ob koncu srečanja je papež Frančišek izrekel molitev za vse navzoče.

Medversko srečanje je bilo v uradni program papeževega apostolskega obiska v Mjanmarju uvrščeno šele pred tednom dni, potem ko je papeža zanj prosil kardinal Bo. V večinsko budističnem Mjanmarju so se v preteklih letih narodnostne in ozemeljske napetosti prenesle tudi v versko življenje, zaradi njih pa ne trpi le muslimansko-bengalska manjšina Rohinj v zvezni državi Rakhine.

Vir: Kathpress / RV
Foto: VR

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh