Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež v Bangladešu posvetil 16 duhovnikov

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 12. 2017 / 08:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež v Bangladešu posvetil 16 duhovnikov

Pri slovesnem bogoslužju v Daki se je zbralo okoli 100.000 ljudi.

Papež Frančišek je med današnjim bogoslužjem v Bangladešu podelil mašniško posvečenje 16 duhovniškim kandidatom. V nagovoru v parku Suhrawardy Udyan v prestolnici Daki, ki spominja na neodvisnost Bangladeša, je sveti oče nove duhovnike spodbudil, naj oznanjajo vero in jo pričujejo v vsakdanjem življenju: »Vztrajno berite in premišljujte Gospodovo besedo, da boste verovali, kar ste brali; učili, kar ste spoznali v veri in živeli, kar ste učili«, je dejal papež. Duhovniki naj bi prav posebej skrbeli za uboge in pomoči potrebne: »Vedno imejte pred očmi zgled Dobrega Pastirja, ki ni prišel da bi mu stregli, ampak da bi on stregel.«



Ob koncu nagovora se je Frančišek spontano obrnil k okoli 100.000 udeležencem bogoslužja: »Iskrena hvala, da ste prišli, nekateri od daleč. To kaže na ljubezen, ki jo imate do Cerkve, to kaže na ljubezen, ki jo imate do Jezusa Kristusa.« Poleg tega je vernike prosil, naj molijo za svoje duhovnike.

Pred začetkom bogoslužja je povezovalka z množico »vadila« spodbudne vzklike papežu Frančišku. Ljudje, ki so se zbrali na veliki travnati površini, so vzklikali z njo: »Viva il Papa - long live Pope Francis! (Živel,papež Frančišek)«, ko se je sveti oče v papamobilu vozil med zbranimi verniki.

Drugi dan papeževega obiska v Bangladešu zaznamuje duhovni in verski program. Sveta maša z duhovniškim posvečenjem je bila eden izmed vrhuncev obiska za maloštevilčno katoliško manjšino v deželi. V večinsko muslimanski državi s 160 milijoni prebivalcev živi okoli 35.000 katoličanov. Papež bo današnji dan sklenil s še enim pomembnim dogodkom: medverskim srečanjem na sedežu nadškofa v Daki, kardinala Patricka D'Rozaria. Med udeleženci srečanja naj bi bili tudi predstavniki Rohinj.

Frančišek bo zatem na vatikanskem veleposlaništvu v Daki sprejel predsednico bangladeške vlade Hasino Wajed, nato pa bo obiskal Marijino stolnico v Daki, kjer bo molil in podelil apostolski blagoslov več sto zbranim vernikom. Popoldne se bo v domu za ostarele duhovnike srečal z desetimi deželnimi škofi.

Vir: Kathpress
Foto: RV / AP

Preberite tudi:

https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/papez-prispel-v-mjanmar
https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/predcasno-srecanje-z-mjanmarskim-generalom
https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/papez-v-mjanmarju-nagovoril-verske-voditelje
https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/papezev-poziv-k-%C2%BBspostovanju-vseh-narodnostnih-skupin%C2%AB
https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/%C2%BBjezusovo-ljubece-usmiljenje-je-kot-duhovni-gps%C2%AB
https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/papez-se-je-srecal-z-budisticnimi-menihi
https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/sveti-oce-prispel-v-banglades

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh