Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež se bo udeležil medverskega mirovnega srečanja v Rimu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 10. 2020 / 07:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.10.2020 / 06:40
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež se bo udeležil medverskega mirovnega srečanja v Rimu

Predvidena tudi minuta molka za vse žrtve vojn in epidemije koronavirusa.

Kapitolski trg FOTO: Wikipedia

Papež Frančišek se bo danes udeležil medverskega molitvenega srečanja za mir v Rimu. Kot so ob koncu tedna sporočili iz Vatikana, se bo sveti oče popoldne odpravil v baziliko Svete Marije v Aracoeliju na Kapitolu, kjer katoliška Skupnost sv. Egidija prireja ekumensko molitveno srečanje krščanskih veroizpovedi za mir. Vzporedno s to molitvijo bodo v rimski sinagogi in v prostorih Kapitolskih muzejev tudi molitve s predstavniki judovstva, islama in vzhodnih religij. Po koncu molitev je na Kapitolskem trgu predvideno srečanje mednarodnih verskih voditeljev v navzočnosti italijanskega predsednika Sergia Mattarelle.

T.i. »molitvena srečanja za mir v duhu Assisija« vsako leto prirejajo na različnih krajih. Geslo letošnjega srečanja je »Nihče se ne reši sam – mir in bratstvo«. Sodeč po programu je predvidena tudi minuta molka za vse žrtve vojn in epidemije koronavirusa. Srečanja se bo prek video konference udeležila tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Zaradi epidemije so prireditelji izvirni program letošnjega srečanja in število udeležencev močno omejili. V Rim ne bo pripotoval kairski veliki imam Ahmad Al-Tayyeb, v imenu islama se bo srečanja udeležil glavni tajnik Visokega odbora za človeško bratstvo, Mohamed Abdelsalam Abdellatif. V italijanski prestolnici pa pričakujejo francoskega višjega rabina Haima Korsio in budističnega meniha Shotna Minegishija.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh