Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Med obolelimi tudi škof Šuštar, ki se zdravi v bolnišnici

Za vas piše:
T. M.
Objava: 30. 10. 2020 / 11:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2020 / 14:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Med obolelimi tudi škof Šuštar, ki se zdravi v bolnišnici

Med obolelimi tudi škof Šuštar, ki se zdravi v bolnišnici

Stanje obolelih slovenskih duhovnikov s COVID-19 na dan 30. oktobra 2020.

Msgr. dr. Franc Šuštar. FOTO: Tatjana Splichal.


Tiskovni urad slovenske škofovske konference sporoča, da je bilo na dan 30. oktobra 2020 v Sloveniji število duhovnikov, ki so oboleli za COVID-19 oziroma so v karanteni, sledeče:

- Dva duhovnika sta v karanteni, šest duhovnikov je okuženih in v samoizolaciji, en duhovnik je umrl za posledicami COVID-19.

- Med okuženimi je tudi ljubljanski pomožni škof in generalni vikar Nadškofije Ljubljana msgr. dr. Franc Šuštar, ki se zdravi v bolnišnici.

Naj ob tem tudi za duhovnike, redovnice in redovnike veljajo nedavne besede nadškofa msgr. Stanislava Zoreta: »Med nami je vedno več okuženih in obolelih, v bolnišnicah se zdravi vse več bolnikov. Vsem bolnikom in svojcem izrekam molitveno podporo, vsem zdravstvenim delavcem in drugim pa hvaležnost in priznanje, da se s svojo požrtvovalnostjo na prvi liniji zoperstavljajo bolezni. Pri tem plemenitem poslanstvu želim, da zdravstveni delavci ne bi omagali in obupali, temveč navkljub naporom ostali zvesti ljubezni do bližnjega. Obenem izrekam vsem svojcem bolnikov, ki so izgubili življenje, moje iskreno sožalje in obljubljam molitev. Ob prazniku vseh svetih in državnem prazniku dneva mrtvih se jih bom v molitvi in pri sveti maši še posebej spomnil.«



Preberite še:
- Umrl dolgoletni župnik na Primskovem Franc Godec
- Vlada ukrepe podaljšala za teden dni

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh