Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krofi iz pečice z oblivi

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 06. 02. 2016 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 09.02.2016 / 11:46
Krofi iz pečice z oblivi

Krofi iz pečice z oblivi

Kaj če bi pripravili še hitre krofe, brez cvrtja, iz pečice, z različnimi oblivi?


Ni jih čez navadne pustne krofe. Tako poreče večina. Kaj pa če bi enkrat za ogrevanje pripravili še hitre krofe, brez cvrtja, iz pečice? Ne, krof je le ocvrt krof. Kaj pa če bi bili krofi iz pečice obliti, morda celo z različnimi oblivi?

Tokratni krofi so dišavni. Poskusite lahko tudi brez dišav ali uporabite limonino ali pomarančno lupinico ali pa malce ruma.

TESTO ZA HITRE KROFE IZ PEČICE

125 g pšenične ali pirine bele moke (lahko tudi črne ali polnovredne)
1 žlička pecilnega praška (vinski kamen)
pol žličke sode bikarbone
1 žlička cimeta v prahu
muškatni orešček
ščep soli
1 veliko jajce
20 g sladkorja
60 ml mleka (ali mlečnega nadomestka)
60 ml jogurta (ali sirotke ali pinjenca)
30 g masla
vaniljev sladkor ali vanilja (v stroku, ekstraktu)

Model za krofe namastimo. Če je silikonsk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh