Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kosti z nunciature stare najmanj 50 let

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 11. 2018 / 09:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.11.2018 / 12:41
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kosti z nunciature stare najmanj 50 let

Najdeno okostje na vatikanski nunciaturi v Rimu niso posmrtni ostanki izginule Emanuele Orlandi.

Kosti, ki so jih konec letošnjega oktobra našli na vatikanski nunciaturi v Rimu, najverjetneje niso posmrtni ostanki Emanuele Orlandi in Mirelle Gregori, deklet, ki sta leta 1983 izginili brez sledu. Kosti naj bi bile starejše, domnevno izpred leta 1964, so včeraj in danes poročali italijanski mediji in se pri tem sklicevali na poročila forenzikov pri državnem tožilstvu. Natančnejši izidi preiskave naj bi bili na voljo v začetku decembra.


Po navedbah medijev najdene kosti trenutno preiskujejo na dveh inštitutih, med drugim tudi v posebnem laboratoriju v Caserti pri Neaplju. DNK raziskava naj bi pokazala, da gre za kosti moškega, z radioogljikovo metodo pa bodo strokovnjaki določili natančnejšo starost okostja.

Kosti, del enega ali več človeških okostij, so bile najdene 29. oktobra letos med obnovitvenimi deli na zemljišču vatikanske nunciature v Rimu. Delavci so nanje naleteli, ko so razbili kletna tla v stavbi poleg nunciature. Vatikan je o najdbi nemudoma obvestil italijansko državno tožilstvo, ki je začelo s preiskavo in zaradi suma umora odprlo postopek proti neznanemu storilcu.

Mediji so takoj po odkritju kosti spomnili na primer Emanuele Orlandi. Izginotje takrat 15-letne hčerke vatikanskega uslužbenca sodi med najbolj znane nerešene kaznive primere v mlajši italijanski zgodovini. Kljub številnim ugibanjem o usodi dekleta ni natančnih zaključkov.

Vir: Kathpress
Foto: YouTube

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh