Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koronaokužbe tudi med švicarskimi gardisti

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 10. 2020 / 09:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.10.2020 / 19:51
Ustavi predvajanje Nalaganje

Koronaokužbe tudi med švicarskimi gardisti

Za koronvirusno boleznijo 19 zboleli štirje papeževi »varnostniki«.

FOTO: Reuters

Med osebnimi stražarji papeža Frančiška je trenutno več okuženih z novim koronavirusom. Vatikanski tiskovni predstavnik Matteo Bruni je na včerajšnji tiskovni konferenci potrdil, da so štirje švicarski gardisti prejeli pozitivne izvide testiranja za okužbo in tudi kažejo znake obolenja za koronavirusno boleznijo 19.

Okužene gardiste so nemudoma osamili, vse osebe, ki so bile z njim v kakršnem koli stiku, pa še preverjajo. V skladu z vatikanskimi varnostnimi ukrepi, ki veljajo od prejšnjega tedna, vsi gardisti tudi zunaj službenega časa tako v zaprtih prostorih kot na prostem nosijo zaščitne maske, je sporočil Bruni. Za osebno varovanje papeža so pristojni člani švicarske garde z višjimi čini.

Švicarska televizija je v preteklih dneh poročala o več primerih okužb med gardisti, pri čemer se je sklicevala na podatke iz notranjih virov. Člani garde naj bi po njihovem poročanju prejeli navodila, da se morajo zadrževati v kasarni ali v svojih sobah oz. stanovanjih. Okrožnica z novimi varnostnimi ukrepi naj bi bila namenjena vsem članom švicarske garde, ki naj bi imeli trenutno tudi prepoved dopusta, saj naj ne bi zapuščali službenih prostorov.

4. oktobra so v Vatikanu še priredili slovesnost ob prisegi 38 novih gardistov, ki so se je zaradi epidemije novega virusa smeli udeležiti le najožji družinski člani novincev.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh