Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Irska v pripravah na srečanje družin

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 21. 08. 2017 / 07:52
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Irska v pripravah na srečanje družin

Irska v pripravah na srečanje družin

Svetovno srečanje v irski prestolnici je na programu med 21. in 26. avgustom prihodnje leto.

Čez natančno leto dni se bo v irski prestolnici Dublin začelo mednarodno srečanje družin. V irskem svetišču Knock bodo danes predstavili priprave na svetovno srečanje, ki je na programu med 21. in 26. avgustom prihodnje leto. O srečanjih, pobudah in vsebinah bosta spregovorila nadškof Diarmuid Martin in glavni tajnik srečanja družin Timothy Bartlett.



V Knocku se bodo danes zbrale številne družine z vse Irske in bodo dan preživele v molitvi, pogovorih, pa tudi zabavi. Odprla se bodo mnoga praktična in konkretna vprašanja, na primer med laboratorijem, ki ga bo Timothy Bartlett vodil na temo Prilepljeni na naše telefone: ali tehnologija lahko postane bolj prijateljska do družin?

Osrednji trenutek dneva bo evharistično slavje, ki ga bo vodil dublinski nadškof Martin, somaševali pa bodo škofje in duhovniki z vse Irske. Kot so sporočili, bo mašni nagovor posvečen posebni tematiki: Ko letijo krožniki. Papež Frančišek o veselju in izzivih družinskega življenja. Med sveto mašo bodo predstavili tudi ikono svete družine, ki bo simbol svetovnega srečanja družin in so jo napisali v kontemplativni skupnosti redemptoristov. Ikona bo kmalu začela romanje po irskih škofijah. Predstavljena bo tudi uradna molitev srečanja. Med različnimi pobudami bodo danes začeli izvajati tudi program z naslovom Amoris: Govorimo o družini! Bodimo družina!, namenjen spodbujanju razprav o vprašanju družine v luči apostolske spodbude papeža Frančiška.

Organizacijsko kolesje se je torej že začelo vrteti. Vabilo je namenjeno vsem. »Pridite v Dublin na srečanje, na katerem bomo praznovali lepoto, močne točke, probleme in zadovoljstva družinskega življenja. Ta izkušnja bo spremenila vaše življenje ter obogatila vas in vaše družine«, zagotavljajo prireditelji. Tema je jasna in neposredna: Evangelij družine. Veselje za svet.

Poseben program je namenjen prostovoljcem in spodbujanju irskih družin, da odprejo svoja vrata in velikodušno gostijo druge družine, ki se bodo udeležile srečanja. Na spletu je že dejavna uradna stran, kjer je mogoče v sedmih jezikih najti vse potrebne informacije in gradivo.

Priprave se še naprej izvajajo v sodelovanju z vatikanskim Dikasterijem za laike, družino in življenje. Minuli teden se je msgr. Carlos Simón Vázquez z dikasterija v Dublinu srečal z odgovornimi in prostovoljci dogodka. Posebej so se posvetili katehezam, posebno srečanje pa je bilo namenjeno tudi delegatom družinske pastorale, ki bodo spremljali pripravljalno fazo po irskih škofijah.

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Špranje do svetlobe
Duhovna rast
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh