Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brat Alois: taizejsko srečanje kot spodbuda evropski mladini

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 12. 2017 / 10:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Brat Alois: taizejsko srečanje kot spodbuda evropski mladini

Brat Alois: taizejsko srečanje kot spodbuda evropski mladini

V Baslu se je začelo 40. evropsko srečanje mladih.

Na 40. evropskem mladinskem srečanju taizejske skupnosti do novega leta v švicarskem Baslu pričakujejo okoli 15.000 mladih kristjanov iz več kot 45 držav. »Mladi naj doživijo, da v Evropi obstajajo območja, na katerih je sodelovanje preko državnih meja postalo nekaj samoumevnega. In to se bo nadaljevalo. Mlade želimo spodbuditi, da bodo videli pozitivni razvoj v družbi in da bo k temu tudi sami prispevali«, je v pogovoru za nemško katoliško agencijo KNA povedal prior taizejske skupnosti, brat Alois.



Spregovoril je tudi o povezavi med trenutno »evropsko utrujenostjo« in »izginjanjem vere« v mnogih delih Evrope. Cerkve so odgovorne za to, da bi mladi lahko vero živeli »na novo, globlje in bolj osebno«, je pojasnil brat Alois: »Kdor to odkrije, si bo tudi močneje prizadeval za Evropo.«

Kot enega največjih izzivov je taizejski prior izpostavil migracijo v Evropi. Po njegovem mnenju je izredno pomembno, da se razvije nov odnos, »pristno partnerstvo« z Afriko. Pri svojem delu z mladimi in pri ekumenskem »iskanju edinosti med Cerkvami« taizejska skupnost čuti »veliko spodbudo« s strani papeža Frančiška, je poudaril prior.



Letos že 40. srečanje mladih prireja ekumenska skupnost, ki se je od svoje ustanovitve v štiridesetih letih prejšnjega stoletja razvila v duhovno središče za mlade in družine v vsej Evropi. Od leta 1978 v različnih evropskih mestih organizira srečanja ob prelomu leta, tokrat na stičišču treh dežel, Švice, Francije in Nemčije. Srečanja se vsako leto udeleži tudi precejšnje število mladih iz Slovenije.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine

Preberite tudi:
https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/romanje-zaupanja-na-zemlji

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh