Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zločini in hudodelstva

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 14. 07. 2012 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 18.07.2012 / 08:28

Zločini in hudodelstva

Kdo je bil Franc Rozman Stane Zagovornikov rdeče zvezde, Franca Rozmana - Staneta in podobnih simbolov komunističnega nasilja prav nič ne zanima, da gre za simbole množičnih zločinov ali zločincev. Že ko je Banka Slovenije marca 2011 dala v obtok evrski kovanec z likom Franca Rozmana - Staneta in s komunistično zvezdo, se je vsul plaz kritik nad tem nezaslišanim dejanjem, pa vendar ni za ta škandal nihče odgovarjal. Z Rozmanovim evrskim kovancem so zagovorniki komunističnih zločinov ne le Slovencem, ampak vsem Evropejcem, ki uporabljajo evro, vsilili simbol, ki je izrazito zločinski.
Kdo je bil Franc Rozman Stane
Vsak poskus ovrednotenja in prevrednotenja temnih strani iz slovenske polpretekle zgodovine naleti na nasprotovanje nekaterih, predvsem tistih z levice, ki še vedno živijo na račun številnih privilegijev, pridobljenih v komunističnem režimu. Potem ko je organizator z letošnje proslave ob dnevu državnosti odstranil prapore z rdečo zvezdo, ki je simbol revolucionarnega nasilja med drugo svetovno vojno in po njej, so se v bran krvavi zvezdi postavili nekateri politiki in mediji. Enako se je zgodilo, ko je nedavno minister za obrambo odredil, da se ljubljanska vojašnica, ki se je doslej imenovala po partizanskem komandantu in narodnem heroju Francu Rozmanu - Stanetu, preimenuje po padlem pripadniku Teritorialne obrambe iz osamosvojitvene vojne leta 1991 Edvardu Peperku.

Neizmerna sramota za državo
Zagovornikov rdeče zvezde, Franca Rozmana - Staneta in podobnih simbolov komunističnega nasilja prav nič ne zanima, da gre za simbole...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh