Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tista zadnja iskra upanja za uboge v Albaniji

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 20. 03. 2024 / 07:54
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 20.03.2024 / 18:51
Tista zadnja iskra upanja za uboge v Albaniji
S. Mira Berisha. FOTO: Osebni arhiv

Tista zadnja iskra upanja za uboge v Albaniji

V svetu, kjer se zdi, da se je čas ustavil in zavrtel nazaj z nekaj prividnimi sunki sodobnosti; med ljudmi, ki prepuščeni darujočim rokam še zmorejo sestaviti jutro z večerom, deluje s. Mira Berisha. Usmiljenka, ki se vedno znova razveseli akcije »Ne pozabimo«, saj ta pomeni, da bodo tudi v Albaniji, kjer deluje, še lahko nudili pomoč.

Sredstva, zbrana v akciji Slovenske karitas, bodo olajšala veliko stisk. Da bodo prišla v prave roke in do ljudi v stiski, bo med drugimi poskrbela tudi s. Mira. Na kamnito pot v oddaljene kraje do preizkušenih, a mehkih src se podaja že tri desetletja skupaj s sestrami usmiljenkami, ki delujejo v Albaniji.

Kosovarka, ki odlično govori slovensko

»Izhajam iz župnije Zlokućane s Kosova. Naša družina je bila zelo verna. Deset otrok se nas je igralo na dvorišču in okrog hiše. Velikokrat smo zvedavo gledali za sestrami usmiljenkami, ki so v naši župniji delovale več kot 50 let. Njihovo delovanje in življenje med nami je pustilo tako globoko sled in pečat, da se jim je pridružilo več kot 20 deklet. Ena izmed njih sem tudi sama,« pripoveduje s. Mira.

Klic v redovništvo v sedmem razredu

»Že v sedmem razredu sem začutila, da Bog želi nekaj od mene. Sestre usmiljenke iz Slovenije, ki so delovale v naši župniji, so bile kot sončni žarek, vredne posne...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh