Lastnosti
Koda: 978-961-04-0231-2
Avtor:
Marija Remec
Spremna beseda:
Janez Bogataj, Helena Janežič, Petra Testen
Založba:
Družina
E-knjiga:
Ni e-knjiga
Leto izdaje:
2015
Število strani:
270
Vezava:
trda
Mere:
180 x 200 mm
O izdelku
Na novo odkrita, zdrava in okusna slovenska kuhinja!
Marija Remec je leta 1915, ko je divjala prva svetovna vojna, zbrala več kot 400 odličnih in zdravih receptov in jih objavila v knjižici Varčna kuharica. Temeljna značilnost njenih receptov je varčnost, vendar ne na račun okusnosti in prehranske vrednosti jedi, saj se »lahko postavijo na vsako, tudi imenitno mizo«.
Sestavine za jedi, ki so predstavljene v tej knjigi, zrastejo na domačem vrtu ali jih ponujajo na bližnji tržnici. Hrana, ki je pripravljena iz domačih živil, je običajno bolj zdrava in tudi bolj okusna.
Posebna vrednost kuharske knjige Marije Remec je tudi, da gradi na slovenskem lokalnem in regionalnem kuharskem znanju in izkušnjah.
Upamo, da bo prinesla knjiga vsaki gospodinji in gospodinjcu marsikaj novega, nekaterim jedem, ki so jih imeli naši predniki v časti, moda pa jih je zavrgla, pa bo zopet prinesla zasluženo veljavo!
Pa Bog požegnaj!
Sto let stari, preizkušeni recepti!
Varčno je tudi dobro
Jejmo domačo hrano - intervju z etnologom dr. Janezom Bogatajem
Marija Remec je leta 1915, ko je divjala prva svetovna vojna, zbrala več kot 400 odličnih in zdravih receptov in jih objavila v knjižici Varčna kuharica. Temeljna značilnost njenih receptov je varčnost, vendar ne na račun okusnosti in prehranske vrednosti jedi, saj se »lahko postavijo na vsako, tudi imenitno mizo«.
Sestavine za jedi, ki so predstavljene v tej knjigi, zrastejo na domačem vrtu ali jih ponujajo na bližnji tržnici. Hrana, ki je pripravljena iz domačih živil, je običajno bolj zdrava in tudi bolj okusna.
Posebna vrednost kuharske knjige Marije Remec je tudi, da gradi na slovenskem lokalnem in regionalnem kuharskem znanju in izkušnjah.
Upamo, da bo prinesla knjiga vsaki gospodinji in gospodinjcu marsikaj novega, nekaterim jedem, ki so jih imeli naši predniki v časti, moda pa jih je zavrgla, pa bo zopet prinesla zasluženo veljavo!
Pa Bog požegnaj!
Sto let stari, preizkušeni recepti!
Varčno je tudi dobro
Jejmo domačo hrano - intervju z etnologom dr. Janezom Bogatajem
Poišči izdelek v naših prodajalnah
Knjigarna založbe Družina na Krekov trg 1 v Ljubljani
Knjigarna založbe Družina v prostorih Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu
Knjigarna založbe Družina v Novem mestu - Knjigarna Kapitelj
Knjigarna založbe Družina v Ajdovščini - Knjigarna Zvonček
Knjigarna založbe Družina v Murski Soboti - Kleklova knjigarna