Varčno je tudi dobro
Varčno je tudi dobro
Varčna kuharica Marije Remec je bila v času izdaje, v vojnem letu 1915, priljubljena med gospodinjami, objavljali so jo tudi v časopisih. Še vedno pa bodo v njej našle koristne nasvete za jedi s sestavinami, ki so zrasli na domačem vrtu.
Kako dobre so lahko jedi brez veliko začimb, nam je v Kulinartfestu pokazala gospodinja iz gostilne Mihovec. Skupaj s pomočniki je pripravila zelenjavno juho in vojno torto. Sicer preprosti sladici iz koruzne moke je za obiskovalce Slovenskega knjižnega sejma dodala preliv iz gozdnih jagod in smetano.
Obiskovalci so obe jedi poskusili in jih pohvalili. Spraševali so o pripravi in z veseljem vzeli dodatno porcijo. Nad vojno torto so bili navdušeni predvsem otroci.
Varčno kuharico lahko na sejmu po znižani ceni kupite na stojnici Založbe Družina.
Foto: Tatjana Splichal