Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofje vabijo na romanje v Rim

Za vas piše:
K. C.
Objava: 21. 02. 2018 / 13:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.02.2018 / 08:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škofje vabijo na romanje v Rim

Vabljeni na romanje v Rim od 1. do 3. marca s Turistično agencijo Trud. Za duhovno vodstvo bo poskrbel Jože Plut.

Foto: Tatjana Splichal

Obisk škofov, imenovan Ad limina apostolorum, je poseben dogodek (praviloma vsakih 5 let), ko gredo škofje v Rim, kjer se srečajo s papežem, rimskimi ustanovami in obiščejo grobove apostolov Petra in Pavla. Slovenski škofje na obisk odhajajo med 28. februarjem in 3. marcem. Škofje bodo med obiskom maševali v vseh velikih rimskih bazilikah (sv. Pavel zunaj obzidja, sv. Janez v Lateranu, Marija Velika in sv. Peter) in vabijo, da se jim pridružite.

Romanje v Rim ob škofovskem obisku Svetega mesta bo od četrtka, 1., do sobote, 3. marca. Za duhovno vodstvo bo poskrbel msgr. dr. Jože Plut.

Srečanje s škofi in ogled številnih rimskih znamenitosti

Romarji se boste v Rimu srečali s slovenskimi škofi, si ogledali rimske bazilike in druge znamenitosti v večnem mestu. Občudovali boste Kapitol, stari kolosej in Konstantinov slavolok. Podali se boste na Španski trg, kjer boste lahko posedeli na znamenitih stopnicah in vrgli novčič v vodnjak Trevi. Sprehodili se boste po prelepem Navonskem trgu z umetninami Berninija in Borrominija ter obiskali grob papeža sv. Janeza Pavla II. in vatikanske grobnice. Po želji si boste privoščili pogled na Rim s kupole cerkve sv. Petra ali se sprehodili do angelskega gradu.

Celoten program in vse informacije o romanju najdete na spletni strani Turistične agencije Trud.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh