Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogovor in predstavitev knjige Tviti papeža Frančiška

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 29. 09. 2014 / 07:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pogovor in predstavitev knjige Tviti papeža Frančiška

Pogovor in predstavitev knjige Tviti papeža Frančiška

V sredo, 1. oktobra, bo ob 19. uri v galeriji Družina predstavljena knjiga Tviti papeža Frančiška.
V sredo, 1. oktobra, bo ob 19. uri v galeriji Družina predstavljena knjiga Tviti papeža Frančiška. Potem ko je v začetku septembra že izšla kot e-knjiga, jo zdaj lahko berete tudi v fizični obliki.

O papeževih mislih, sporazumevanju, približevanju vernikom in uprabi sodobne tehnologije se bomo pogovarjali s sestro Marjeto Pijo Cevc, ki je navdušena uporabnica twitterja, in urednico knjige Tviti papeža Frančiška, Katarino Ropret.

Sledilci lahko svetega očeta spremljajo v devetih jezikih: največ je špansko govorečih (6.570.000), nato tistih, ki tvite berejo v angleščini (4.410.000), za njimi so italijansko (1.900.000) in portugalsko (1.140.000) govoreči. Papež Frančišek sicer tvita še v francoščini, latinščini, poljščini, nemščini in arabščini. V tej jezikih ga skupno spremlja več kot milijon ljudi.

Pridružite se njegovim sledilcem! Ko pa ne boste imeli internetne povezave, vas bo papež navdihoval s knjižico Tviti papeža Frančiška.

Papež Frančišek sicer ni prvi papež, ki tvita; pred njim je to počel tudi Benedikt XVI. To navado pa je že nekaj dni po izvolitvi prevzel tudi sedanji papež. S svojimi mislimi spodbuja, uči in svetuje, vendar nikoli ne tvita ob nedeljah.

V knjižici Tviti papeža Frančiška so zbrane najlepše misli, ki jih je papež Frančišek sporočil svetu prek družabnega omrežja twitter. Razdeljene so v tematske sklope: Besede spodbude, Kako živeti po veri, Gradimo skupnost in Postanimo misijonarji. V Besedah spodbude je veliko tvitov posebej namenjenih mladim.

Iz knjižice smo vzeli nekaj tvitov z različnih sklopov:

"Dragi mladi, ne bojte se poroke. Zakon, poln zvestobe in rodovitnosti, vas bo osrečil."

"Svetost ne pomeni, da delamo izredne stvari, pač pa da običajne stvari delamo z ljubeznijo in vero."

"Veličino neke družbe merimo po tem, kako ravna s tistimi, ki so v naječji stiski, ki nimajo ničesar, razen svoje revščine."

"Vsak kristjan lahko oznanja Boga na svojem delovnem mestu, ne le z besedami, temveč predvsem s poštenim življenjem."


Papež Frančišek redno tvita. Spremljajte ga tudi vi.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh