Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pijanost besed

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 09. 05. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.05.2015 / 12:44

Pijanost besed

Z gornjo oznako je stanje slovenskega duha ob 70. obletnici konca druge svetovne vojne najbolje označil dr. Jože Dežman.

Z gornjo oznako je stanje slovenskega duha ob 70. obletnici konca druge svetovne vojne najbolje označil dr. Jože Dežman. Napori predsednikov države in vlade, da bi dosegla za našo prihodnost krvavo potrebno minimalno spravo, so splavali po vodi. Kako malo je zanjo potrebno! Samo resnico je treba govoriti. Namesto tega so, kot pisatelj Vuga, zvonili z lažmi. Potrdila se je resnica, da prav laž in njene izpeljave – dali so jim skupno ime taktika – ostajajo glavno orožje komunizma. Ker je laž stara toliko kot človeštvo, temeljni problem niso lažnivci, ampak oni, ki jim nasedajo. Slovenci smo v tem ver­jetno brez konkurence.

Pijanost besed v obliki ušesom všečnih gesel se je letos še posebno razlila po slovenski deželi. Bolj kot zloraba in potvarjanje zgodovinskih obletnic so me motile socialne fraze. Vzklikati: »Delu čast in oblast!« je nam­reč norčevanje iz elementarne pameti. Delavec dela zaradi plačila, denarja, ki je posledica spoštovanja in odgovornosti, ne pa časti in ob...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh