Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež ostro obsodil umor duhovnika

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 26. 07. 2016 / 12:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež ostro obsodil umor duhovnika

V Franciji sta azilanta med mašo ubila 84-letnega župnika Jacquesa Hamela.

Papež Frančišek je ostro obsodil današnji umor duhovnika med sveto mašo v Franciji, poroča Radio Ognjišče. Kot je povedal vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi, je sveti oče seznanjen z dogajanjem ter deli bolečino in grozo zaradi tega nesmiselnega nasilja, obenem pa ostro obsoja vsako obliko sovraštva ter moli za žrtve. Ena od žrtev se še vedno bori za življenje.



Po besedah p. Lombardija so v Vatikanu posebej pretreseni, ker se je to strašno nasilje zgodilo v cerkvi, ki je svet kraj, v katerem se oznanja Božja ljubezen, in sicer z barbarskim umorom duhovnika in nasiljem nad verniki. Izrazil je bližino Cerkvi v Franciji, nadškofiji Rouen, prizadeti skupnosti in francoskemu ljudstvu.

Dva azilanta sta danes na severu Francije zajela talce v cerkvi in med napadom ubila duhovnika, 84-letnega župnika Jacquesa Hamela, ki sta mu prerezala vrat. Napad se je zgodil med 9. in 9.30 uro, v njem pa je bil huje ranjen tudi eden od vernikov, ki je bil med talci.

Moška sta v cerkev v kraju blizu Rouena prišla med mašo, pri kateri so bili tri redovnice, dva vernika in duhovnik. Po navedbah Radia Vatikan je eni od redovnic med napadom uspelo pobegniti in sprožiti alarm.

Kraj dogodka sta nemudoma obiskala francoski predsednik Francois Hollande in francoski notranji minister. Predsednik je izrazil solidarnost z vso katoliško župnijsko skupnostjo in pohvalil hiter odziv policistov, kljub temu pa je pretresen in osupel nad tragičnim dogodkom. Dejal je še, kako je vse bolj gotovo, da teroristi ne bodo odnehali, »dokler jih ne bomo ustavili« ter pri tem spomnil na nedavne napade v Nemčiji.

Na dogodek se je z žalostjo odzval tudi tamkajšnji škof Dominique Lebrun, ki je sicer že v Krakovu na svetovnem dnevu mladih, vendar se zaradi dogodka vrača v svojo škofijo. V izjavi iz Krakova je sporočil, da se je ob tej tragični novici zjokal k Bogu in k joku povabil tudi vse, ki čutijo s to tragedijo.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh