Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pahor sprejel nadškofa Zoreta

Objava: 19. 11. 2014 / 09:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pahor sprejel nadškofa Zoreta

Pahor sprejel nadškofa Zoreta

Predsednik republike Borut Pahor se je danes srečal z novoimenovanim ljubljanskim nadškofom in metropolitom Stanetom Zoretom.
Predsednik republike Borut Pahor se je danes, 19. 11 2014, srečal z novoimenovanim ljubljanskim nadškofom in metropolitom Stanetom Zoretom. Frančiškan Stane Zore je bil na čelo ljubljanske nadškofije imenovan 4. oktobra, škofovsko posvečenje pa bo na praznik Kristusa Kralja vesoljstva, v nedeljo, 23. novembra 2014, ob 15. uri v ljubljanski stolnici.

Predsednik Pahor in nadškof Zore sta danes v daljšem prijetnem in iskrenem pogovoru izmenjala mnenja o razmerah v družbi in se strinjala, da je treba prihodnost skupnosti graditi na tem, kar je dobro. Soglašala sta, da se bosta trudila za več medsebojnega spoštovanja, strpnosti, sprejemanja različnosti in za več zaupanja med ljudmi. Tudi v tem duhu se bo predsednik republike v nedeljo udeležil slovesne umestitve novega nadškofa v ljubljanski stolnici.

Foto: Jože Pavlič

Predsednik Pahor je novemu nadškofu pri opravljanju odgovornih nalog in poslanstva zaželel veliko uspehov.

Papež Frančišek je frančiškana Zoreta za novega ljubljanskega nadškofa imenoval okoli leto in dva meseca po tem, ko je s tega mesta odstopil njegov predhodnik Anton Stres. Po njegovem odstopu je nadškofijo kot apostolski administrator vodil novomeški škof Andrej Glavan, z nedeljsko umestitvijo na novo funkcijo pa bo nadškofijo v posest prevzel Zore.


Foto: Tatjana Splichal

Zore je bil sicer do imenovanja za nadškofa provincial Slovenske frančiškanske province sv. Križa. Okoli teden dni po imenovanju se je javnosti predstavil tudi na novinarski konferenci, ob robu rdeče maše, ki jo je ob začetku pravosodnega in študijskega leta pripravilo Akademsko društvo Pravnik, pa se je že sestal tudi s predsednikom vlade Mirom Cerarjem, sicer tudi pravnikom.


Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh