Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova Družina ponuja veliko zanimivega branja!

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 01. 2016 / 12:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova Družina ponuja veliko zanimivega branja!

Nova Družina ponuja veliko zanimivega branja!

Ob dvajsetletnici izhajanja tednika Novi glas smo se pogovarjali z odgovornim urednikom Jurijem Paljkom.

Izšla je 5. letošnja številka našega tednika. Naslovnico posvečamo molitveni osmini za edinost med kristjani, ki smo jo obhajali minuli teden, Marjan Pogačnik nas v uvodniku seznanja z odzivom francosko-belgijskega pisatelja Erica-Emmanuela Schmitta na nasilje, ki ga po svetu trpijo verske manjšine. Drugo stran posvečamo usmiljenju z vidika Svetega pisma, svetovne literature in medicine. Kot osebnost tedna predstavljamo »gorečo oznanjevalko Božje besede« Mariko Mikolič, Janez Juhant pa v komentarju ugotavlja, kako je odkrivanje dosjejev preteklosti nujno za boljši danes in jutri.


Foto: arhiv Družine

Na straneh Cerkve po svetu bomo brali o zasedanju svetovnega gospodarskega foruma, p. Martin Kmetec pa v pismu osvetljuje tragedijo kristjanov na Bližnjem Vzhodu. Ob dvajsetletnici izhajanja tednika Novi glas, ki je edini vir slovenske besede za zamejske kristjane v Italiji, smo se pogovarjali z odgovornim urednikom Jurijem Paljkom. Ob prazniku sv. Frančiška Saleškega, zavetnika katoliških časnikarjev, so se ti tradicionalno zbrali na sprejemu pri ljubljanskem škofu, Jože Kurinčič na prepihu razmišlja o »krščanski« kulturi.

Mladovalovci predstavljajo »kralja Himalaje« Reinholda Messnerja, ki prihaja na obisk v Slovenijo, v branje priporočamo tudi prispevek o priljubljeni igri med najstniki, »Resnica ali izziv«. Strani vere in kulture pišejo o reviji katoliških glasbenih šol, na ljubljanskem gledališko-opernem odru si lahko ogledamo Verdijevo mojstrovino Otello. Na straneh za življenje Aleš Primc v pogovoru zagotavlja, da je koalicija Za otroke gre izpolnila predreferendumsko obljubo in brez stroškov pripravila predlog zakona o ureditvi položaja istospolnih partnerskih skupnosti.

V sredinski reportaži se tokrat predstavlja razgibana župnija Predoslje pri Kranju. Iz domače Cerkve med drugim poročamo o antičnih dnevih na Škofijski klasični gimnaziji in o srečanju bolniških duhovnikov, v sliki pa predstavljamo letošnje redovnice jubilantke. V kuhinji se bomo posvetili oreškom, na domačem vrtu pa hostam, priljubljenim trajnicam za senčne lege. Radovednež nam tokrat predstavlja tobak - zadnji dan januarja namreč obhajamo svetovni dan brez cigarete.

Na zadnji strani se Alojz Rebula v credu sprašuje, ali je antikrist oseba ali gibanje, škof Štumpf odgovarja na vprašanje, kako se odločiti za »pravi« duhovni poklic, za konec pa – kot smo že vajeni – malce smeha ob bogati zakladnici šal iz cerkvenih logov.

Prijetno branje vam želimo!

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh