Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ne tako

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 12. 03. 2016 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.03.2016 / 14:35

Ne tako

Bližnjevzhodna tragedija, ki je v iskanje boljšega in varnejšega življenja poslala stotisoče nesrečnikov, deli Slovence.

Bližnjevzhodna tragedija, ki je v iskanje boljšega in predvsem varnejšega življenja poslala stotisoče nesrečnikov, deli Slovence. Tisoči naših rojakov so jim kot prostovoljci ne glede na ideološko prepričanje izkazali ob prehodu Slovenije izjemno pomoč. Ob vprašanju njihove naselitve v begunske centre je prišlo do nasprotovanja, ki se izraža v javnih protestih. Normalno je, da imajo ljudje različne poglede in stališča do svojega življenjskega okolja, tragedija pa je, ko postane tuja nesreča ideološko vprašanje. V razdvojeni Sloveniji je to toliko huje, ker delitev teče v smeri klasične delitve levo-desno.

Ko gledam posnetke migrantov, mi vedno prihajajo pred oči fotografije slovenskih beguncev ob koncu druge svetovne vojne. Mnogi od njih so prišli na Koro­ško, vendar pa so bili številni vrnjeni in skrivno pobiti. Tudi ženske in otroci, celo dojenčki. Kaj čaka bližnjevzhodne reveže?

Med Slovenci se kot izključni varuhi nesrečnikov hočejo uveljaviti ljudje, ki svojim...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh