Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ne skrbite za nas!

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 12. 07. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.07.2014 / 09:50

Ne skrbite za nas!

Pretekli teden je v Avstriji umrl Hubert Lehner, človek, ki je velik del življenja posvetil delu v tamkajšnji Zvezi katoliških novinarjev in publicistov.

Pretekli teden je v Avstriji umrl Hubert Lehner, človek, ki je velik del življenja posvetil delu v tamkajšnji Zvezi katoliških novinarjev in publicistov. A pri svojih pobudah ni ostajal le znotraj avstrijskih meja. Bil je eden ključnih pobudnikov projektov, ki so še pred padcem železne zavese in tudi po njej povezovali katoliške medije z Zahoda in Srednje Evrope. Med drugim je skrbel, da s(m)o se tudi slovenski katoliški novinarji lahko udeleževali srečanj s kolegi iz demokratičnih držav, se izobraževali, spoznavali … Intenzivno sodelovanje se je počasi končalo konec 90. let, ko je nastajal vtis, da je tudi slovenski medijski prostor postal demokratičen. Ali je res?

Danes slovenska družba, predvsem medijska in politična, postaja zopet enoumna in spodbuja histerijo do vsega, kar ni v skladu s silami kontinuitete, kar vsaj malo ne diši po komunizmu (da, komunizmu, ker se ga nismo nikdar znebili; tisti, ki bi jih morali v začetku 90. let lustrirati, danes delajo ne samo montir...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh