Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Kitajskem znova boj s ptičjo gripo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 01. 2014 / 10:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Kitajskem znova boj s ptičjo gripo

Zaradi bolezni je na Daljnem Vzhodu močno upadla prodaja perutnine.

V nekdanji britanski koloniji Hong Kong so nedavno usmrtili dvajset tisoč piščancev, okuženih z virusom ptičje gripe. Virus H7N9 je doslej povzročil smrt 50 ljudi.


Sekretariat za zdravje v Hong Kongu je ukazal razkuževanje perutninske tržnice v Cheung Sha Wanu, zaradi česar bo območje trgovanja s piščanci in z drugo perutnino zaprto tri tedne. Odredili so tudi usmrtitev dvajset tisoč piščancev iz notranjosti Kitajske, potem ko so ugotovili, da so živali okužene z virusom ptičje gripe. V lanskem letu je ptičja gripa napadla tudi ljudi: na Kitajskem, v Hong Kongu in na Tajvanu so zabeležili dvesto primerov okužb in petdeset smrti.




V treh mestih pokrajine Zhejiang, kjer so odkrili 49 okuženih, dvanajst ljudi pa je za posledicami okužbe umrlo, je prodaja žive perutnine do nadaljnega prepovedana. Celo v bližnjem Šanghaju so z 31. januarjem, na kitajsko novo leto, prodajo živih živali ustavili za tri mesece. Med novoletnimi prazniki Kitajci množično kupujejo žive piščance, ki jih nato doma sami pripravijo za zaužitje. Ta navada, pa tudi dolge poti delavcev migrantov, ko se za praznike iz mest vračajo na podeželje, še spodbuja širjenje virusa.

Po navedbah Svetovne zdravstvene organizacije zaenkrat ni dokazov, da bi se virus ptičje gripe prenašal s človeka na človeka. Vsi ljudje, ki so zaradi okužbe z virusom H7N9 doslej umrli, so bili v neposrednem stiku z živo in okuženo perutnino. V pokrajini Zhejiang je vlada začasno prepovedala tudi prodajo golobov.

Vir: www.asianews.it
Foto: AsiaNews

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh