Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Konec krize

Za vas piše:
Matej Kovač
Objava: 22. 10. 2016 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2016 / 12:16

Konec krize

Lani je finančni minister Mramor svetoval vsem, ki so menili, da je Slovenija še v gospodarski krizi, naj obiščejo psihiatra.

Konec lanskega leta je takratni finančni minister Mramor svetoval vsem, ki so menili, da je Slovenija še v gospodarski krizi, naj obiščejo­ psihiatra. Profesor Mramor je imel prav in dejstvo, da je slovensko gospodarstvo že več kot leto dni iz krize, potrjujejo tudi tekoči makroekonomski podatki. Gospodar­stva držav evrskega območja rastejo okoli 1,5% letno, slovensko gospodarstvo pa raste za približno eno odstotno točko več. Industrijska proizvodnja je dosegla predkrizno­ raven. Javni dolg Slovenije se zmanjšuje in povsem verodostojne se zdijo napovedi, da bo proračunski primanjkljaj naslednje leto znašal le 1,6 % BDP.

Kdo bo ugovarjal, češ, gre le za suhe številke. A tudi prihod krize smo najprej opazili skozi poslabšanje makroekonomskih kazalcev in naši tuji upniki so prav tako začeli dvomiti o vzdržnosti naših javnih financ in špekulirati glede bankrota na osnovi podatkov o neobvladanem proračunskem primanjkljaju in naglem povečevanju dolga države. Slabše kot pred kriz...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh