Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdo bo kupil našo banko

Za vas piše:
Matej Kovač
Objava: 09. 04. 2016 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.04.2016 / 09:58

Kdo bo kupil našo banko

Predstavljate si, da upravljate zelo veliko družinsko premoženje ali da ste upravljavec zasebnega premoženjskega ali pokojninskega sklada v vrednosti več milijard evrov.

Predstavljate si, da upravljate zelo veliko družinsko premoženje ali da ste upravljavec zasebnega premoženjskega ali pokojninskega sklada v vrednosti več milijard evrov. Seveda ne ravnate kot »malopridni služabnik« iz evangelija (Mt 25,26), ampak želite z umnim gospodarjenjem čim bolj povečati premoženje, za katerega skrbite. Do vas pride novica, da lahko kot dobro poučeni vlagatelj kupite manjšinski lastniški delež v Novi ljubljanski banki, v banki, za katero se je država Slovenija pri Evropski komisiji obvezala, da jo bo vsaj delno privatizirala do konca leta 2017.

Ker želite biti zares dobro poučeni vlagatelj, izveste, da so banko v zadnjega četrt stoletja davkoplačevalci morali kar dvakrat reševati pred propadom; da banka ni bila le samopostrežba za kliente vodilnih politikov, ampak da je pod posebej ugodnimi pogoji kreditirala celo njihove tajnice; da je bila banka vodilna v konzorciju, ki je na vrhuncu krize investiral v kup betona ob športnem kompleksu ljubljanskega...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh