Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izganjanje Cerkve

Za vas piše:
Matej Kovač
Objava: 11. 04. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.04.2015 / 09:28

Izganjanje Cerkve

V knjigi Katoliška cerkev in država v Jugoslaviji 1945–1973 je profesor na FDV in svetovalec Milana Kučana Zdenko Roter popisal, kako se onemogoči delovanje Cerkve v družbi.

V knjigi Katoliška cerkev in država v Jugoslaviji 1945–1973: sociološki teoretični vidiki in raziskovalni model, ki je izšla leta 1976, je profesor na FDV in svetovalec Milana Kučana Zdenko Roter popisal, kako se onemogoči delovanje Cerkve v družbi. Opisal je »ideal«, ki se je naslanjal na prakso apartheida do katoličanov, ki jo je izvajala Zveza komunistov Slovenije. Upokojenega profesorja ne »vlečem na prepih«, da bi se zgražal, kako skupaj z upokojenim Milanom Kučanom kadruje po zidanicah, kar je opisal v neki drugi knjigi, ampak da bi opozoril, kako dobro se je ukoreninila politika apartheida do verskih skupnosti (predvsem do največje v Sloveniji) med slovenskimi novinarji (predvsem tistimi, ki imajo sami sebe še vedno za družbenopolitične delavce).

Vodstvo slovenske katoliške Cerkve, mnogi duhovniki in šte­vilni laiki so javno nasprotovali noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh