Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek prihaja v goriško pokrajino

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 08. 2014 / 08:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek prihaja v goriško pokrajino

Frančišek prihaja v goriško pokrajino

V Vatikanu so objavili program papeževega obiska v Sredipolju.

Papež Frančišek bo 13. septembra letos poromal v Sredipolje v goriški pokrajini, kot je ob koncu srečanja s karabinjerji v Vatikanu napovedal v letošnjem juniju. Povod za njegov obisk je stoletnica začetka prve svetovne vojne.



Ob 9. uri in 15 minut bo položil venec in molil na avstro-ogrskem vojaškem pokopališču v Foljanu, ob 10. uri pa se pri vojaškem spomeniku v Sredipolju prične slovesno bogoslužje s somaševanjem številnih škofov iz različnih držav, ki ga bodo darovali za žrtve svetovnih vojn in vojn po vsem svetu. Papež bo škofom izročil svetilke, ki jih bodo prižgali v svojih škofijah med spominskimi slovesnostmi ob 100. obletnici začetka prve svetovne vojne.

Okoli poldneva se bo sveti oče s tržaškega letališča Ronchi vrnil v Vatikan.

Na soški fronti so padli tudi nekateri papeževi sorodniki. Po navedbah beneškega zgodovinarja Lorenza Cadedduja je na seznamu žrtev Vittorio Bergoglio, papežev stari stric, ki je padel 29. novembra 1915 v kraju Col di Lana v bojih proti Avstrijcem. Dve leti kasneje, 18. junija 1917, je na Monte Ortigara življenje izgubil tudi drugi stari stric papeža Frančiška, Giulio Bergoglio.

Vir: Kathpress / RV
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
6 skritih ravnanj, ki uničujejo družine
Medosebni odnosi
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh