Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek podarja Sveta pisma

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 04. 2014 / 13:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek podarja Sveta pisma

Frančišek podarja Sveta pisma

Romarji na Trgu sv. Petra bodo v nedeljo v dar prejeli žepne Evangelije.

Papež poklanja darila romarjem: verniki, ki se bodo v nedeljo udeležili molitve angelovega češčenja na Trgu sv. Petra, bodo v dar prejeli žepno izdajo Evangelijev, so danes napovedali v Vatikanu. Prostovoljni pomočniki, med njimi 150 skavtov, semeniščniki rimskega bogoslovja in sestre Matere Terezije, bodo razdelili več tisoč žepnih knjižic.



Gre za posebno izdajo vatikanske tiskarne v italijanskem jeziku, ki je sicer ni moč kupiti v prosti prodaji, so pojasnili v Vatikanu. Poleg vseh štirih Evangelijev so v knjižico vključena tudi Apostolska dela, v uvodu pa so zapisane besede iz papeževe apostolske spodbude Veselje evangelija. Na notranji strani platnic so napisana navodila za molitev rožnega venca Božjega usmiljenja in molitev bl. Johna Henryja Newmana »Ljubi Jezus«, ki jo po priporočilu bl. matere Terezije njene sestre molijo vsak dan.

Papež Frančišek je ob številnih priložnostih priporočil, naj verniki s seboj vedno nosimo Evangelij in v prostih trenutkih iz njega preberemo kakšen odlomek ter premišljujemo o Jezusovih besedah in dejanjih. Nedeljsko akcijo pripravlja Vatikanska ustanova za apostolske nabirke, ki je lani vernikom že delila rožne vence.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan

Foto: arhiv Družine (T. S.) / RV

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh