Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Človek, pot Cerkve

Robert Petkovšek
Za vas piše:
Robert Petkovšek
Objava: 24. 10. 2015 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.10.2015 / 12:35

Človek, pot Cerkve

Sinoda o družini: resnica, pravičnost in usmiljenje se ne izključujejo, ampak se nadgrajujejo, dopolnjujejo in bogatijo.

Sodobni svet je zapleten in nepregleden; razlikovanje med dobrim in slabim, med resnico in neresnico je v njem težje kot kdajkoli poprej. Zato so jasni kriteriji, ki omogočajo razlikovati eno od drugega, nujni. Brez jasnega odgovora na vprašanje: »Kaj je resnica?« odpiramo vrata neredu, v neredu pa vedno zmagujeta zlo in nasilje. Če torej zlu in nasilju v našem življenju nočemo dati prostora, moramo najprej postaviti jasne kriterije resnice. Danes, v svetu samovolje, si največkrat mislim, da je resnica to, česar si sam želim, in si jo zato lahko poljubno izberem. A resnica ni niti samovolja niti si je ne morem sam izbirati; resnica je moč, ki človeka osvobaja; je kažipot v življenje, ki ga ne morem obračati po svojih željah.

Na nedavni konferenci v Sarajevu je tamkajšnja profesorica novinarstva s fakultete za politične znanosti ošvrknila svoje novinarske kolege. Bosna in Hercegovina si močno prizadeva, da bi ozdravila globoke rane, ki jih je v vse zarezala vojna med sosedi....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh